Uncategorized

New York and first day of Columbus OH

Just nu i skrivandets stund (onsdag 8.3 kl 20) sitter jag på planet på väg till Los Angeles. Flygtiden är nästan 5 timmar så måste försöka sysselsätta mig med något annat än att sova och lyssna på musik. Eftersom det är hela 2 timmar kvar till landning så har jag gott om tid att berätta om hela resan hittills, från New York till Columbus.

Jag kom till New York fredagen den 24 februari ungefär vid 16 tiden. Jag var då tvungen att vänta i hela två timmar på hotellbussen som sedan körde genom hela Manhattan innan den anlände till mitt hotell. Jag tyckte dock det var trevligt med lite sightseeing i New York City. Hotellrummet var en studiolägenhet med eget kök, kylskåp och mikro. Detta är nästan ett måste så här nära tävling när man ska förbereda sina matlådor. Jag somnade bums efter att jag anlänt till hotellet och ätit min sista måltid.

På lördag vaknade jag redan klockan 4 jetlaggad och pigg. Jag försökte somna om men bestämde mig för att gå ner till gymmet och göra cardio klockan 5. Ett litet gym, men det hade allt jag behövde för cardioträningen; ett löpband, crosstrainer, cykel och lite fria vikter. Lördagens uppdrag var att hitta en matbutik, vilket visade sig vara lättare sagt än gjort. Det fanns en massa småa butiker med färdigmat, men inne i centrum fanns inga ordentliga matbutiker med t.ex rå kyckling, kött, fisk, sallad mm. Efter en stunds vandrande och frågande på gatan så hittade jag till slut en liten matbutik som var jätte dyr. Kosta vad det kosta ville, jag behövde min kyckling och mina grönsaker. Ett styrketräningspass hann jag också med den dagen innan jag somnade redan runt 20 på kvällen.

På söndag vaknade jag tidigt som vanligt och körde cardio. Efteråt jobbade jag lite på datorn innan jag tog en taxi till Down Town för att möta upp min vän och även duktiga fotograf Kai York. Vi tog en kaffe och sedan gick vi lite på sightseeing. Kai visade bland annat var de filmat in Sex and the city, café-huset från Vänner där de alltid sitter och även gator och hus från andra filmer. Det var jätte häftigt att se tyckte jag!

På måndag vaknar jag till ett riktigt oväder och spöregn. Jag hade tänkt ta en löptur ute, men ångrade mig direkt när jag såg ut genom fönstret. Det blev mitt lilla gym på bottenvåningen som fick duga. Det slutade regna mot eftermiddagen så jag beslöt mig för att gå ut och shoppa lite. Det som kom med mig hem var en liten vit ryggsäck. Jag tyckte den var så söt!

Tisdag var en spännande dag för jag hade nämligen bestämt mig för en utflykt till Syosset och The Powerhouse gym, eller ”East Coast Mecca” som de också kallar det. Jag promenerade till Penn Station och hittade en biljettautomat. Diet stod ju inte precis Powerhousegym eller ens Syosset på någon av destinationerna så jag var tvungen att börja googla för att se vart jag skulle. Jag köpte en biljett mot Hicksville och fick skynda mig till spår 19 innan det avgick. tågresan tog 50 minuter till Hicksville. Därifrån beställde jag en Uber som tog mig till gymmet. Det var ett stort gym, inget nytt fancy gym, utan mera old school med lite rostiga maskiner och metallfärgare viktskivor. Jag reagerade direkt på att det endast var män på gymmet när jag kom in. Lite vilsen kände jag mig i början, men jag fann mig snabbt till rätta i benpressen, Smittmaskinen och bland skivstängerna. Efter träningen tog jag en Uber tillbaka till Hicksville station där jag till min besvikelse just missat ett tåg tillbaka till Penn station. Jag måste nu vänta en och en halv timme på stationen på nästa tåg som skulle gå klockan 19:30. Det var mörkt ute och många mystiska typer på tågstationen tyckte jag. Lite otäckt.

Hem till hotellet kom jag till slut runt 21 tiden, packade ihop mina grejer och somnade sött. En ny spännande resdag väntade följande dag!

På onsdag var det dags att resa vidare från New York till Columbus, Ohio. Efter en väldigt turbulent  två timmars flygtur landade vi på flygplatsen i Columbus. Efter att jag hämtat mitt bagage möttes jag av The Arnlds Host Comite som tog väl hand om oss atleter. Vi samlades i en liten grupp och blev sedan transporterade till hotellet. Hilton som vi bodde på var verkligen super fint! Jag måste säga att Arnolds tävlingarna verkligen är den bästa organiserade tävlingen! De tävlande behandlas verkligen som kungligheter. Här är lite presenter som väntade i hotellrummet.

Min mat tog slut redan på flyget till Columbus så jag var i stort behov att handla mat. Dessutom adr jag glömt min matvåg, vilket jag inte skulle klara mig utan. Som tur är finns det snälla människor som ställer upp och kommer och kör en till matbutiken och till Target för att köpa matvåg. Helgen och dieten var räddad!
Torsdag och fredag var sköna dagar. Ingen träning mera så här nära tävling, utan jag låg mest på hotellrummet och såg på film. På torsdag kväll hade vi atletmöte där vi fick våra tävlingsnummer samt Meet&Greet som är ett två timmars event för att träffa fans, ta bilder och skriva autografer. Ifjol var det tomt framför mitt bord, men i år var det faktiskt förvånansvärt många som kom fram och ville ta bilder. Det är alltid kul att träffa följare och fans från andra delar av världen! Verkligen en höjdpunkt på alla tävlingar.
Efter Meet&Greet var det dags för första lagret färg. Jag använder nästan alltid ProTan service när det finns till hands. Så enkelt att bara gå in i ett bås och bli sprayad brun och fin. Dessutom älskar jag den chokladbruna färgen ProTan ger. Andra märken har en tendens att bli lite orange på min hud. Jag sov med tanningen över natten, duschade följande morgon och lade sedan ett till lager färg på fredag eftremiddag. Fredagen överlag gick ut på att vila, äta och bara förbereda mig mentalt inför lördagens tävling. Jag kände mig mentalt stark och väldigt säker på min tävlingsform. Min mentala styrka och säkerhet visade sig sedan få en stor törn efter förbedömingen på lördag,

Comments

  1. Does your blog have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to send you an e-mail. I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it expand over time.

  2. I actually came over here via a different web address about zapya download and thought I might look at this. I like what I see so now I am following you. Getting excited about looking at your site again.

  3. You are entirely right. I really liked reviewing this and I will certainly return for more as quickly as possible. Our internet site is on the subject of mobdro for ipad, you can have a look if you’re interested in this.

  4. I’m actually loving the design of your information site. Do you encounter any kind of browser compatibility situations? A few of my own blog audience have lamented about my mobdro for ipad site not working properly in Explorer though looks great in Opera. Are there any advice to aid fix that issue?

  5. I am really intrigued to know what site system you are using? I’m experiencing some small protection issues with the latest blog regarding facetime for android so I’d like to find one thing far more safe. Are there any suggestions?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Your Name (required)

Your Email (required)

Your Message